Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Bana Picasso’yu getirin!

28 yıl aradan sonra toplanan Milli Kültür Şurası, kültür ve sanat dünyasında heyecan yarattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayan şurada, 17 ana başlık altında kültür politikaları, ve bu alandaki sıkıntılar masaya yatırıldı.
O nedenle de kültür ve sanat dünyasının direksiyonundakiler tarafından çok önemsendi. Sonuçları bu hafta boyunca konuşacağımıza eminim. Ben bugün size Türkiye'de kültür ve sanat dünyasının mihenk taşlarından biri olan Sabancı Müzesi'yle ilgili Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile yaptığımız sohbetten kısa bir anekdot aktarmak istedim.
Tam 12 yıldır Türkiye'nin en büyük holdinglerinden birinin direksiyonunda başarıyla oturan Güler Sabancı, sanata olan hayranlığı, evini gözünü kırpmadan bir müzeye dönüştürecek kadar büyük olan Sakıp Sabancı'nın büyük hayallerinin bugün nasıl gerçeğe dönüştüğünü anlatırken çok duygulanıyor.
15 yıl önce kurulan müzenin dünya çapında olma arzusu, dünya çapında bir müzeci olan Nazan Ölçer'in yönetici olarak Sabancı Müzesi'ne gelmesiyle başlamıştı.
Güler Sabancı, Türkiye'deki müzeciliğin kırılma noktasının, Sakıp Sabancı'nın 'Bana Picasso'yu getirin' dediği gün gerçekleştiğini düşünüyor. Hatırlayanlar vardır, Picasso Sergisi bütün rekorları kırmış ve tam 254 bin kişi tarafından gezilmişti.
Müzede heyecan verici sergiler arka arkaya sıralandı ve daha da güzeli yüz binlerce sanat sever dünya çapındaki eserleri İstanbul'da görme şansı yakalamanın sevincini yaşadı. Güler Sabancı, "15 yıl geçti. Pek çok ilk gerçekleşti. Bir gün Atlı Köşk'ün simgesi olan At heykelini kaldıracağız, yerine Roden heykeli koyacağız dediler. Sevil Sabancı ile nasıl olacak dedik ama sonra defalarca o heykel kaldırılıp, bir sanat eseri geldi" diyor ve müzenin Türkiye'nin zor zamanlarında dahi önemli sergileri getirmekten vazgeçmediğini söylüyor.
Unutmadan şu anda müzede Türk resminde portreciliğe Batı tarzı bir yaklaşım getiren önemli ressamlarımızdan Feyhaman Duran'ın İstanbul Üniversitesi'ne bağışlanan koleksiyonu sergileniyor. Mutlaka görmek için fırsat yaratın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA