Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Buçan, Korkmaz, Schuster

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, PFDK'dan 3 maç ceza aldı. Acaba bu kararı duyan Ali Buçan ve İbrahim Korkmaz neler düşündü? Futbol Federasyonu'na, kurullarına güvenleri kaldı mı? Kim mi bu insanlar? Ali Buçan TKİ Tavşanlı Linyitspor A2 takımı antrenörü. İbrahim Korkmaz, TKİ Tavşanlı Linyit-Dardanelspor A2 Ligi maçının saha komiseri. Schuster ile alakaları ne, anlatalım...
25 Ocak 2011 tarihinde oynanan Tavşanlı- Dardanel A2 Ligi maçında Ali Buçan, müsabaka hakemine hakaret ettiği gerekçesiyle ihraç edildikten sonra sportmenliğe aykırı harekette bulundu. İbrahim Korkmaz da aynı müsabakada Buçan'ın saha dışına çıkmasını sağlamak hususunda görevini ihmal etti. Sonuç: PFDK, 1 Şubat'taki 62 sayılı toplantısında Ali Buçan'a 5 maç, Korkmaz'a 45 gün hak mahrumiyeti verdi.
Aynı PFDK, 3 Şubat'ta 63 sayılı toplantısında İstanbul Belediye-Beşiktaş maçında ihraç edilen Bernd Schuster'in durumunu masaya yatırdı. Schuster bu maçta ne yapmıştı: 1- Uyarılmasına rağmen 12. kez akreditasyon kartını takmadı. 2- Hakeme şiddetli itiraz ve küfürden oyundan atıldı. 3- İhraç sonrası temsilcinin uyarısına rağmen talimatlara aykırı şekilde maçı soyunma odası tünelinin girişinde takip etti ve takımına taktik verdi. (Burası çok önemli. Çünkü talimatlar "Tedbir, ihraç kararı anında başlar" diyor ve tedbire uymayanlara 1-6 ay ceza öngörüyor.) 4-Yine uyarılmasına rağmen maç sonunda flaş röportaja çıktı.

NEDEN 3 MAÇ?
İhraç sonrası soyunma odası girişinde maç izlemenin, buradan taktik vermenin cezası var mı, yok mu?Buçan'ı sahadan çıkaramayan saha komiseri 45 gün ceza alıyorsa, Schuster'e talimat hükümlerini uygulatamayan görevliler niye ceza almıyor? Olimpiyat Stadı'ndaki görevliler sorumluluklarını yerine getirdiyse (yani suçlu Schuster ise) Schuster neden sadece hakaret eyleminin tabanı olan 3 maç ceza alıyor?
PFDK ve TFF sadece iki gün arayla verilen bu kararları doğru, adil, eşitlik ilkesine uygun buluyor mu? Yoksa PFDK, kararlarını fikstüre göre mi veriyor?
Schuster, cezası 3 maç olunca 20 Şubat'taki Fenerbahçe derbisinde sahada. Malum geçen sezon da Galatasaray- Ankaragücü maçında tribünden adam atılmasına rağmen Galatasaray'a sadece para cezası verildiğinde sıradaki ilk iç saha maçı derbi olduğu için saha kapatma cezası çıkmadığı öne sürülmüştü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA