Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Ağır çekim cinayet

İki gündür yazdıklarımdan yani Şubat 1999'dan 5 ay sonra Ahmet Kaya'yı tamamen nakavt etmek için yeniden operasyona girişti malum Eski Türkiye medyası.

***

20 Temmuz 1999 tarihli Hürriyet'te, Ertuğrul Özkök bir manşet daha attı Kaya'yı hedef alan: "Vay Şerefsiz". O günün sürmanşeti ise şu idi: "Çıplak ayaklı Merve". Derin yapılanmanın hedefinde olan biri Kürt, biri dindar iki insan yok edilmek isteniyordu.
***

Merve Kavakçı ile ilgili itibarsızlaştırma haberinin devamı şöyleydi: "ABD vatandaşı olduğu ortaya çıkan ve vatandaşlıktan atılması gündemde olan Merve Kavakçı başını örttü, ayağını açtı."
***

Kaya'ya dair itibarsızlaştırma haberi ise şöyleydi: "Münih'te konser veren Ahmet Kaya, Türkiye'ye hakaretler yağdırdı. Türkiye'ye 'Şerefsizlerin ülkesi' dedi."
Biri başörtülü olduğu için, öbürü Kürt olduğu için aynı anda linç ediliyordu Kaya ve Kavakçı.
***

Bu arada resim olarak derin yapılanma imalatı fotomontaj Apo'lu sahte fotoğraf yine konmuştu. O günkü yazısında Fatih Altaylı şöyle yazmıştı: "Parayı veren Ahmet'i alır. Ahmet, yalancı haysiyetsizin biridir. Avantayı nereden buluyorsa ona göre bağırır."
***

Oysa o konserde "3-5 şerefsiz yüzünden arabamı memleketimde bıraktım" demişti Ahmet Kaya. Hürriyet gazetesi bunu "Arabamı şerefsizlerin memleketinde bıraktım" diye çarpıtmaktan utanmamıştı.
***

Bu haberler üzerine Ahmet Kaya Türkiye'yi terk etmek zorunda bırakıldı. Çünkü her yerden tehdit alıyordu artık. Eski Türkiye medyası kendisini canlı hedef olarak gösteriyordu.
***

Eşi Gülten ve kızı Melis'le Paris'e yerleşmişti... Ama Ertuğrul Özkök'ün yönettiği Hürriyet gazetesi hâlâ tatmin olmuyordu. 2 ay sonra bir operasyona daha giriştiler. 2 Eylül 1999'da bir manşet daha attılar: "Şerefsiz, işbaşında."
***

Yine o yalan ve sahte harita. Yine Kaya adına uydurulmuş bir sürü yalan demeç. Bu malum medya, özellikle Hürriyet gazetesi Ahmet Kaya'ya bu ülkeyi dar etti. Kaya, bu ülkeden kovuldu. Yalan belgeler ve haberler bahane gösterilerek bir sürü ceza aldı. Ama hâlâ malum medya derin karargâhlardan aldığı emirlerle yayına devam ediyordu.
***

En sonunda bütün bu linç operasyonuna Ahmet Kaya'nın kalbi dayanmadı. 16 Kasım 2000 günü Kaya vefat etti. Ağır çekim bir cinayetle öldürüldü Ahmet Kaya.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA