Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Halkbank'ın yeni genel müdürü Albaraka'dan

Kamu bankalarında ortak yönetim dönemi kapandı. Halkbank Genel Müdürlüğü'ne Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz getirildi

Kamu bankalarında taşlar yerinden oynadı. Ortak yönetim kurulu ve murahhas aza dönemi kapandı. Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın'a görev teklif edilmedi. Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ise daha önce Ortak Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Prof. İlhan Uludağ atandı. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar yerini korudu. Devlet Bakanı Ali Babacan'ın, çalışması beğendiği Murat Ulus ise Ziraat'e genel müdür yardımcısı oldu. Halkbank Genel Müdürlüğü'ne sürpriz bir isim, Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz getirildi. Büyükdeniz, IMF Türkiye Temsilcisi Hugh Bredenkamp'ın, London School of Economics'ten arkadaşı.

BÜYÜKDENİZ SÜRPRİZİ
Devlet Bakanı Babacan önceki gece kamu bankalarının bazı yöneticileri ile özel görüşmeler yaptı. Halkbank Genel Müdürü Hasan Cebeci'ye, bankanın yönetim kurulu başkanlığı teklif edildi. Özelleştirilme sürecindeki Halkbank'a, faizsiz bankacılık deneyimi bulunan Dr. Adnan Büyükdeniz önerildi. Büyükdeniz, çalışma arkadaşlarına yönelik felsefi ve duygusal mesajları ile tanınıyor. Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın ise sivri dilinin kurbanı oldu. Ziraat ve Halkbank yönetimleri ile yeterince uyumlu çalışmadığı için eleştirilen ve bireysel çıkışları ile dikkati çeken Sayın'a, yeni yapılanmada görev verilmedi. Önceki gün görüştüğümüz Zeki Sayın, kendisi ile henüz temas kurulmadığını söylemişti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA