Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

'Yabancılar aracı kurum almak için bana danışıyor'

İMKB Başkanı Osman Birsen, "Aracı kurumlara yabancı talebi var. Öyleki bu konuda da bana gelip danışıyorlar" dedi

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Osman Birsen, piyasaların geleceği için iyimser mesajlar verdi. Yılın ilk üç ayında hisse senedi piyasasında 1.4 milyar dolarlık yabancı yatırımcı girişi gözlendiğini, bu tutarın geçen yılın toplamına eşit olduğunu söyleyen Birsen, "Türkiye'ye orta uzun vadeli bakanlar iyimser. Sabırsızlık olumlu trendi baltalamamalı" dedi. 2004 yılındaki rekor büyümenin toplumu tatmin etmediği yönündeki iddialar üzerine Birsen, SABAH'a yaptığı değerlendirmede şu üç olumlu gelişmeye dikkati çekti:
1- Büyümenin kaynağı özel sektör. Özel sektör yatırım yapıyor. Yatırım demek gelecekle ilgili karar demek. Özel sektör uzun vadeli karar verebiliyor. Ortada yapısal bir değişiklik var. Geçen yıl yüzde 9.9 değil yüzde 5-5.5 büyüseydik daha mı mutlu olacaktık?
2- Bir diğer nokta, yabancı sermaye. Türkiye'ye kaynak yatırma eğilimini gösteren örnek olaylar mevcut. Bankacılık kesimine yönelik yabancı talebinin yanısıra, aracı kurum satın alma girişimleri de söz konusu.

2004'ÜN REKORU KIRILDI
Birsen, şöyle devam etti: "Ocak-Mart döneminde hisse senedi piyasasında 1 milyar 445 milyon dolar yabancı yatırım girişi oldu. Bu tutar, 2004 yılı toplamına eşit. Hisse senedi piyasasında sıcak paranın olmadığını görüyoruz. Sıcak paranın en tehlikeli yönü hızlı çıkışı. Türkiye'de en büyük krizlerde dahi hızlı çıkış yaşamadık. Yabancılar kriz anında likiditenin olmadığı ortamlarda çıkmak istemiyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA