Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Toprak ağır davranıyor biz kararlıyız

* Hali Ağa'ya Kararlılık Gösterisi: Halis Toprak'ın gayri menkullerini ve diğer varlıklarını elden çıkarma konusunda ağır davrandığı doğru. Adapazarı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikanın tapusu çıkarılıyor. Ayrıca bir otele ilişkin maliyeden üst hakkı tesisi yoluna gidiliyor. Bundan sonra satış takvimi işleyecek. Burada, elde edilecek gelirlerden çok Fon'un ciddiyetinin ve kararlılığının görülmesi önemli. 'Zaman kazandım. Allah kerim' anlayışı artık geçerli değil.

* Demireller'in Durumu: Egebank ile bağlantılı olarak Şevket Demirel ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı sonrasında biz de duruyoruz. Esastan kararı bekliyoruz. Ancak Göltaş ve diğer şirketlerin yönetimi halen bizde. Neslihan Demirel'e ait 110 parça gayrimenkulün ihalesine Fon olarak girdik ve 108'ini yüzde 50 değerle aldık. Bundan sonra yeni bir satış süreci işleyecek. Ailenin diğer fertleriyle ilgili işlemlerde ise bir duraklama yok.

* Özok'a Yanıt: TMSF ve BDDK'nın kullandığı yetki için Nazi benzetmesi yapan sayın Özdemir Özok, hem hukuk mesleğine ihanet ediyor hem de kamu kaynaklarının çalınmasına karşı tahsilat çabası yürütenlerin mücadelesine darbe vuruyor. Hukuk sistemi borçluların borcunu ödememe yolu bulmaları için kullanılamaz. Özok, sosyal duyarlılığı olan saygın bir hukukçu. Bu konunun üzerinde iyi düşünmesi lazım. İşlenen fiillerle orantılı yasalar uygulanıyor. Eski yasaların hırsızlıkları önlemediği bir gerçek. Kaldı ki, sayın Özok tarafsız bir hukukçu da değil. Avukat olarak taraf bir hukukçu. Yasaları kendince yorumlayıp, 'Şu yasa uygulanmalı, şu yasa uygulanmamalı' deme hakkını kendisine kim veriyor? Bir ara beni ziyaret etmişti. Kaygılarını daha yumuşak üslupla dile getirmişti. Nazi benzetmesi ağır.

* Emin Şirin'e Bakış: Emin Şirin oyun oynuyor. Ciddiye almıyorum. Cem Uzan'la açık toplantılar yapıyor. Artık taraf olduğu belli ve deşifre oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA