Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

TÜSİAD Başkanı, yarın sağduyu mesajı verecek

Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda Ömer Sabancı'nın, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi hız kazanan erken seçim çağrısı ve sine-i millet söylemiyle ilgili kritik açıklamalar yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin tartışmaların erken alevlendiği bir ortamda gözler TÜSİAD'ın Başkent çıkarmasında olacak. TÜ- SİAD'ın geleneksel olarak Ankara'da düzenlediği yılın son Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Toplantısı yarın gerçekleşecek. TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı'nın, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi hız kazanan erken seçim çağrısı, sine-i millet söylemi, sivil kuvvetlerin devreye girmesi isteği ile ilgili kritik açıklamalar yapması bekleniyor. Sabancı'nın özellikle "istikrar" ve "uzlaşma" mesajı vereceği belirtiliyor. Sabancı, SABAH'ın, "Cumhurbaşkanını yeni parlamentonun seçmesi, TÜİSAD ve TOBB gibi kuruluşların kamuoyu oluşturulmasına öncülük etmesi taleplerini nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna "Tüm bu soruların yanıtını Cuma günü yapılacak Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda bulacaksınız. Bugünden söylemeyeyim" dedi.

TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç, Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkmaması gerektiği görüşünü çeşitli vesilelerle açıklarken TÜSİAD Başkanı Sabancı da Cumhurbaşkanlığı seçiminin gerilim kaynağı olmaması yolundaki yorumları ile anımsanıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA