Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Türkiye'deki 5 hastalık

Basit bir soruya yanıt arayalım: "Bize özgü toplumsal hastalıklar hangileridir?"
Hemen sıralayalım:
1- Garibandır abi. 2- İdare et abi. 3- Bize bir şey olmaz abi. 4- Arkadaş bizdendir abi. 5- Bizim ülkenin kendine göre şartları vardır abi.
Her türlü kural ihlalinin, sistemsizliğin, disiplinsizliğin, himayenin ve bahanenin karşılığıdır bu toplumsal hastalıklar. Tedavisi güçtür ve süre alır.
Türkiye'de kuralsızlığı kural yapan insanla Almanya'ya gidince gece yarısı dahi kırmızı ışıkta geçemeyen aynı insan değil midir?
Veya ABD'deki sistemi, tavizsizliği her fırsatta anlatanın yurdum insanı olması tesadüf müdür?
Kurallardan yan yola sapmayı, birilerini görmezden gelmeyi "topluma karşı suç" ilan etmek ve affetmemek gerek. Erciş'teki enkaz, denetimsizliğin, cahilliğin, yapanın yanına kar kalmasının faturasıdır bizlere. Yıkılan binaların yerine bir şekilde yenileri dikilir ama rant hırsına, kayırmacılığa verilen kurbanları geri getirmek mümkün olmaz. En küçük sarsıntıda ekonomik çöküş ve kentsel yıkım yaşanan bu ülkede "çağdaş devlete" ihtiyaç var. Koyduğu kuralı uygulayan devlete...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA