Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Cılız da olsa ses var

Bir süredir bu köşeden Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu başta olmak üzere kamudaki mali haksızlıklara, unvan problemlerine değiniyorum. Duyduğuma göre, üst düzey bürokrasi bünyeden yükselen seslere kayıtsız değil. Örneğin, Maliye Müsteşarı Naci Ağbal'ın milli emlak ve muhasebat çalışanlarına haksızlık yapıldığını kabul ettiği bana kadar geldi. Aynı şekilde SGK Başkanı Fatih Acar'ın da (geçen hafta sehven Fethi olarak yazmışım) yasal düzenleme taslağına sıcak baktığı söylendi.
Esasen bir torba yasa ile kimseye imtiyaz yaratmadan, maliye ve SGK personelinin, özelleştirmeden araştırmacı kadrosuna atanan mağdur kitlenin sıkıntıları aşılabilir. Ayrıca idari bir kararla eş durumundan atama bekleyen öğretmenlerin sadece birkaç günle tayin kapsamı dışında kalmasına çözüm üretilebilir.
Devlette mutlak mutlu kitle yaratmak belki zordur ama asgari adalet tesis etmek imkânsız değildir. Biraz gayretle, kamuya ilave maliyet yüklemeden bir haftada bile bu işler neticelendirilebilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA