Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Gül, ne demek istedi?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ne kadar programını izledim, şimdi hatırlamıyorum bile. Ama hatırladığım bir şey varsa o da Cumhurbaşkanı'nın konuşurken genellikle "kayıt koymamayı" tercih etmesidir. Açıklama yaparken sözlerine dikkat ettiği kadar doğaldır da.
Oysa, önceki gün hava biraz farklıydı. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri verildikten sonra medya temsilcileri olarak Gül'le sohbet fırsatı bulduk. Cumhurbaşkanı, güncel konulara ilişkin değerlendirmelerini yaptıktan sonra bir ricasını paylaştı. Dedi ki, "Niyetimiz neyse onu yansıtmak önemli. Konuşulanlar ağzımızdan öyle de böyle de çıkabilir. Nihayetinde size bir yazılı metin dağıtmıyorum. Doğru habercilik için ağzımızdan çıkanla niyetimizi birleştirmek gerekir!"
İşte burası önemli. Neden? Çünkü Cumhurbaşkanı, Başbakan'ın görüş bildirdiği alanlarda, gerek içerik gerekse tarz olarak farklı yol tutturduğunda bunun, "ayrışma" gibi sunulmasını istemiyor. Veya "ayrışmış" konuma vakitsizce düşmeyi arzulamıyor! Yani, şimdilik "fitne cephesi" mühimmatsız kalacak gibi görünüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA