Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Maliyeci dostlara

Maliye Bakanlığı ile ilgili yazılar yazıyorum ya son dönemde, bazı üstatlar alınmış. Bilhassa (Eski) Hesap Uzmanları ve (Eski) Maliye Müfettişleri... Malum, yeniden yapılanmaya yıllarca direndiler. (Eski) Gelirler Kontrolörleri'ni benimsemediler, (Eski) Vergi Denetmenleri'ni adam yerine koymadılar. Gün geldi, değişim kapıyı çaldı. Kurul çekişmeleri anlamını yitirdi. "Vergi Müfettişliği" kurumu ihdas edildi.
Gel gör ki, mali teşkilattaki zihniyet devrimi henüz tamamlanamadı. Nedenine gelince...
Geçmişteki parçalı denetim sistemini eleştirseniz, uzmanı, müfettişi benim bile dedikodumu yapıyor. "Acaba bizim sınava girdi, kazanamadı da, rövanş mı alıyor?" diye garip bir soruya yanıt arıyor. Hemen söyleyeyim, Maliye'de sınava girmedim. Ama Mülkiye'de iken sınava girenlerin çoğundan daha iyiydim. Bizimkisi tercih yani.
Öte yandan, "1.500 vergi müfettişi yardımcısının bir anda alınması yanlış. Hem gelenekler kaybolur hem de yetişmeleri sorunlu olur" dediğinizde bu kez yeniler ayağa kalkıyor. "Uzmanlar, müfettişler mi korkuttu?" gibisinden ucuz söylemlere sarılıyor.
Hülasa...
Maliye'ye sempatim var. Doğru bildiklerimi sıfata, hesaba bakmadan yazdım, Allah izin verdikçe de yazmaya devam edeceğim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA