Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Bir nikâh, bir baba, bir bakan...

3 bin kişilik salon tıklım tıklım dolu. Işıklar, muhteşem. Dekor, sade ama etkileyici. Sahnede, kanun ve ut sanatçıları... Sufi formda saz eserleri icra edilmekte. Ekranlara ise özlü sözler yansımakta. Hz. Peygamber'in hadislerinden örnekler de var, Hz. Ali'den, Hz. Mevlana'dan, Benjamin Franklin'den mesajlar da... Hacı Bayram Camii imam hatibi yürekleri titreten sesi ile Kur'an okumakta... İlâhi dilek ve temennilere hep bir ağızdan "Amin" denilmekte...
"Rabbim, bize göz aydınlığı olacak, mutlu edecek eşler ve çocuklar bağışla. Bizi, Allah'a sığınıp, emirlerine yapışarak, günahlardan arınıp, azaptan korunanlara, kulluk ve sorumluluk şuuruyla, haklarına ve özgürlüklerine sahip çıkarak şahsiyetli davrananlara, dini ve sosyal görevlerinin bilincinde olan mü'minlere önder olarak yetiştir."

***

Devlet protokolü orada. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör... Kabinenin neredeyse tamamı eşleriyle birlikte gelmiş. Milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar, gazeteciler de davetliler arasında.
Ama dikkat çekici birkaç fotoğraf karesi daha var... CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap da ön sıralarda... Derken BDP'li Sırrı Sakık ve Sırrı Süreyya Önder de görünüyor.
Son dönemde eşine ender rastlanan bu çok yönlü topluluğu aynı mekânda buluşturan vesile bir "nikâh daveti." Elif Olgun ile Mehmet İsmet Ergin'in nikâh töreni... Tahmin edileceği gibi tablonun mimarı Adalet Bakanı Sadullah Ergin...
***

Yakın siyasi tarihimizin en zorlu konusu "Yargı" oldu. Ve bu alan daha çok "önyargı" ile örüldü. Sadullah Ergin, o mayınlı sahada sessiz, derinden yürüyüşü, ilkeli ve demokrat duruşu ile farklı bir yer edindi. Hukuk sistemiyle ilgili tüm eleştirilere rağmen, yasama- yürütme- yargı organlarının başkanları, farklı siyaset dünyasının isimleri, Ergin'in temsil ettiği değerler ve tutarlı duruş sayesinde, fikri ve zihni gündemlerine tutsak olmadan o mütevazı düğüne katıldı.
Kim ne derse desin...
Türkiye hâlâ AB çizgisinde ağır aksak ilerliyorsa bunda Adalet Bakanlığı'nın sahip çıktığı yapısal reformların büyük katkısı var.
İnişli çıkışlı grafik izleyen Çözüm Süreci'nin devamında da Adalet Bakanı kilit önemde...
Sözün özü...
Haklı isyanlar, haksız tepkiler sarkacında gidip gelen tarihi yargılamaları hepimiz bir kenara not ediyoruz. Lâkin hiçbir duygusal gerekçe, "gösterişten uzak, özgürlükçü, sivil demokratik yürüyüşü ve aktörlerini görmemize engel olmamalı!"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA