Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

"1. Cumhurbaşkanı..."

Dün, yine tarihi bir güne tanıklık ettik. 12. Cumhurbaşkanı'nın adaylık ilanını yerinde izledik. Zamanda küçük bir yolculuğa çıktık. 30 Eylül 2012'ye kadar uzandık. AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'ne... Başbakan Tayyip Erdoğan, "Tüzüğümüz gereği, son kez Genel Başkanlığa aday oluyorum. Allah ömür verirse, bu can, bu bedende olursa, inşallah farklı görevler, farklı unvanlar altında, yine bir, yine beraber olacağız, yine partimizin, yine milletimizin hizmetinde olacağız" demiş ve o gün Çankaya yürüyüşünü başlatmıştı.
21 ay önce verdiği mesaj netti: "Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesini sağlayan referandumun ardından Türkiye'de siyasi sistemde köklü değişiklikler yapılması kaçınılmaz hale geldi. Milletin iradesini en üst düzeyde yansıtacak, kuvvetler ayrımının gerçekten işlediği, güçlü bir yürütme ve bu yürütmeyi denetleyen güçlü bir yasamanın olduğu, sorunlar karşısında hızlı karar alıp uygulayan ve aynı şekilde halka hesap veren, şeffaf bir siyasi sisteme ihtiyacımız var."
Erdoğan dün adaylığının resmen açıklanmasının ardından, Cumhurbaşkanlığı için "dinlenme makamı olmayacak" ve "10 Ağustos'ta sadece 12. Cumhurbaşkanı seçilmeyecek, kara bir dönem, vesayetler dönemi kapanacak" diyerek ana mesajını güncellemiş oldu.
Tabii ki 30 Mart 2014. Yani... 7 Şubat MİT krizi ile başlayan, Gezi olayları ile devam eden, 17-25 Aralık siyasete müdahale girişimi ile zirveye çıkan komplo dizisinin bozguna uğratıldığı milat. O tarih Erdoğan için Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun tamamlanması anlamına geliyordu. 10 Ağustos 2014 ise halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı'nın milletiyle büyük buluşması olarak tarihteki yerini alacak. 1. Cumhurbaşkanı, "Kürt sorununun çözümü, paralel devletin tasfiyesi, AB'ye tam üyeliğin gerçekleştirilmesi, ileri demokrasinin tesisi, kardeşliğin yüceltilmesi, ekonominin büyütülmesi" sözleri ile "uzun ince yolculuğuna" devam edecek. Tıpkı 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı sırasında yoksul bir mahallede, eline 2 bilezik tutuşturup kalabalıkta kaybolan kız çocuğunun notundaki gibi "Seçildikten sonra asla milletini unutmayacak, 77 milyonun Cumhurbaşkanı olacak."
O kız çocuğunun gözlerindeki parıltıyı attığı her imzada aklında tutacak!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA