Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Sözde değil, özde uyum

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, siyasi tarihi yazanlar için unutulmayacak bir buluşma oldu. Kongre, sadece Genel Başkan değişimi ile değil, ibretlik mesajlarıyla da hafızalara kazındı. Kutlu yürüyüşün, "sözde değil özde uyumla" mümkün olduğunun net biçimde kayda geçirildiği Kongre'de...
Delege, "Mesele koltuk değil siz hâlâ anlamadınız mı?" mesajı verdi.
Kurucu Genel Başkan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın mesajı, "Önümüzdeki dönemde yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi arayışları çerçevesinde Cumhurbaşkanı ile siyasi kadrosu arasındaki işbirliğini olumsuz etkileyen bu çarpık uygulamanın giderileceğine inanıyorum" oldu.
Genel Başkan Binali Yıldırım'ın mesajında ise yeni dönemin ipuçları gizliydi: "Davan davamız. Yolun yolumuz. Sevdan sevdamız!"

***
Başbakanlık ve Genel Başkanlığa veda eden Ahmet Davutoğlu'na da ayrı bir parantez açmamız gerekirse... Konuşma metnine sonradan eklediği kişisel beklentilerini ve duygularını yansıttığı ifadelere karşın "davanın devamlılığı, birlik ve beraberlik" vurgusu ile kendisine yakışanı yaptı. Davutoğlu, yeniden vaktini ve sırasını bekleyeceğini hissettirmeyi ihmal etmediği konuşmasında, tribünlerin şahsına yönelik sempatisi ile Parti'nin asli liderine tabanın sadakati arasındaki hassas çizgiyi de bir kez daha gördü.
***
Peki bundan sonra ne olacak?
Her şeyden önce AK Parti ile Cumhurbaşkanı arasında oluşturulmaya çalışılan suni boşluk giderilecek.
Devletin zirvesinde uyumlu yönetim, istişare ve işbirliği belirgin şekilde hissedilecek.
Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi çabası Meclis zemininden sokağa kadar en geniş yelpazede samimiyetle fark edilecek.
Terörle, paralel yapılarla mücadele kararlılığı hız kesmeyecek.
Ama en önemlisi iç ve dış çevrelere ikili sinyal verilen dönem kapanarak, senkronize yönetim dönemi başlayacak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA