Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Van'a yardım sözü verenler!

Van depremi 7.2 büyüklüğündeydi ama halkımızın yardım seli 9.2 gücünde oldu. Kış şartlarıyla boğuşan "Van'da güneş tekrar doğacak" diyen bir öğretmeni izledim Turkcell'in Türkiye Kumbarası projesinin tanıtım toplantısında. Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler "ilk 5 milyon Turkcell'den" diyor ve Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Eğitim Vakfı ile ortak yürüttükleri projeyi tanıtıyordu.
Bu proje doğru zamanda doğru bir adım. Şu anda yardımseverlerin Van'a çadır, soba veya gıda yardımı yapmasının zamanı değil. Fakat Van'da güneşin yeniden doğması için eğitim üzerinden yardımın tam da zamanı.
Deprem sonrası televizyonlardan yapılan kampanyalarla yüz binlerce insan gönüllü olmuştu. Fakat yardım sözü verip unutanlar da oldu. Hayırseverlikle piarseverliği karıştıranlar hariç, pek çok insan, yardım için uygun fırsatı bulamadı.
Sosyal medya üzerinden başlattığımız kampanya ile yardım sözü verip unutanları teşhir edeceğimizi duyurunca Başbakanlık, buna dair çalışmanın olduğunu ve 10 bin lira üzerindeki tutulmayan sözlerin teşhir edileceğini söylemişti. Bu liste yakında açıklanacak. Şimdi bir fırsat var. Sözünü tutmak isteyenler için Turkcell'in Türkiye Kumbarası, biçilmiş kaftan. 5 TL'lik bağış için tüm operatörlerde 5283'e VAN yazmak yeterli.
Üstelik bireysel veya kurum olarak 60 bin lira üzeri yardım yapanların isimleri, öğretmen kampusunda sonsuza dek yaşatılacak.
Peki bu proje neden önemli? Öğretmeni dışarıda bırakan hiçbir eğitim modeli, başarılı olamaz ve öğretmen üzerinden toplumu yarına taşırsın.
Van için Türkiye Kumbarası projesi tam da bunu yapacak!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA