Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Ana barajaltı partisi MHP

Seçimde "bizimle yürü Türkiye" diyordu. 54 milyon 813 bin 376 seçmenden 7 milyon 519 bin 168'i, bu çağrıya "tamam" dedi ve MHP'ye oy verdi. Sandıklar açıldığı andan itibaren koalisyon sürecini noktalayana dek, birlikte yürümek şöyle dursun, duran adam oldu Bahçeli...
İlk günden itibaren kendine biçtiği "ana muhalefet partisi" söylemi, kimilerine "istikrarlı duruş" gibi gelse de duran adam olmanın bedeli var. 7.5 milyon insan buraya "durmaya" gelmedi ve iktidara yürümek için yola çıkanların ana muhalefet durağına razı olması düşünülemez.
Başka bir sorun, seçime de koalisyona da hayır diyen MHP'nin bu tutumu yüzünden meclis aritmetiğinin fiilen tıkanmasıdır. Duran Adam Bahçeli, 80 milletvekilini "atıl" hale getiriyorsa TBMM çatısı altında artık 550 değil, 470 vekilden söz ediyor olacağız bu gidişle...
Tecelliye bakın ki aynı güneş altında ısınmaktan başka "ortak paydamız yok" dediği HDP'den 3 vekili bakan sıfatıyla kabineye sokmuş olacak.
Çözüm sürecini "çözülme süreci" diyerek küçümseyebilirsiniz fakat gün gelir, terörün safları sizi de kapsar, çözülen taraf siz olursunuz.
HDP'nin baraj açmazını yarın yazacağım. Bugün MHP'nin neden barajaltı kalabileceğine dair birkaç bulguya işaret etmek istiyorum. Demokrasi tarihimizin tanık olduğum kesiminde gördüğüm şudur: Hükümeti bozan veya koalisyonu dışlayanları, seçmen cezalandırıyor.
Ekonominin sabrını taşıracak kadar uzayan koalisyon görüşmeleri, terörün en önemli gündem maddesi haline geldiği Türkiye'de, oyunbozanlığın faturasını da belirginleştirdi.
MHP ve HDP, oyunbozan parti görünümü sergileyince her ikisinin oy kaybı hızlanmaya başladı. Yüzde 16.29'luk oran ve 7.5 milyon seçmen, yeni seçimde "çantada keklik" olmayacaktır. Son anketlerde görülen %1.5'lik oy kaybı, mv sayısını 80'den 50'lere yuvarladı bile.
Üstelik bu, baraj üstü kalması halinde MHP'nin mv sayısına dair bir tahmindir. Bizimle Yürü Türkiye diye ardına takılan 7.5 milyon insanın huzur ve istikrar arzusuyla iktidar talepleri, MHP'yi barajın altına itebilir. Bu durumda ana muhalefet değil, ana barajaltı partisi MHP'den söz ediyor olabiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA