Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Yıkamayan darbe güçlendirdi

Ekonomi, uzun süredir saldırı altında...
Öncelikle FETÖ haydutlarının darbe girişimi, ardından ülke itibarına yönelik algı operasyonları ve PKK terörü bileşkesindeki saldırılar tam tersi netice verdi ve ekonomi yeniden tırmanma şeridine oturdu.
Hatırlayın, Standard&Poor's not kırdı olmadı, Moody's ve Fitch "negatif" damgası vurdu olmadı, içimizdeki kriz goygoycuları yazdı, çizdi olmadı. Olan, bu darbelere karşı giderek güç kazanan ekonominin canlanması oldu.
İHRACAT: Ülkeye döviz kazandırmada hayati öneme sahip 70 bin ihracatçımız, uzun aradan sonra yeniden fiyakalı sonuçlar elde etmeyi başardı ve %15'lik artışla son 49 ayın rekorunu kırdı.
RUSYA: Uçak krizi ardından diplomatik başarılarımız, bu önemli komşumuzla ilişkilerimizi düzeltmeye başladı. Yalnızca ihracat değil bu yıl 5 milyon turistin tatil adresini yeniden Türkiye olarak sabitledi.
BORSA: Yılın ilk 3 haftasındaki yabancı girişi %1.5 artışla 560 milyon dolara erişti.
Beklenti, not düşürülmesinin yabancı için yakın gelecekte de belirleyici olmayacağı yönünde...
YABANCI YATIRIM: Türkiye'ye yıllık bazda en yüksek yabancı yatırım girişi 19 milyar $ ile 2007'de olmuştu ve üstelik o dönemde notumuz yatırım yapılabilir değildi. Şimdi notçu haydutların çapraz ateşine rağmen yabancı yatırımcıların, Türkiye'nin temel göstergelerine ve taşıdığı potansiyeline yöneldiğini görüyoruz.
İNŞAAT SEKTÖRÜ: Hükümetin verdiği teşvikler, 20 yıl vadeli ve düşük faizli çözümler inşaat sektörünü canlandırmakla kalmayıp ekonomik büyümeyi ivmelendirmeye başladı. 1 günde 300 konut satılıyor olması vatandaşın büyümeye omuz vereceğini gösteriyor.
KOBİ'LER: Hükümetin 250 milyar liralık kaynağıyla can suyuna kavuşan KOBİ'lerin bu imkândan yararlanmak için KOSGEB'in kapısına dayanması, yakın gelecekte piyasalarda küçük işletmelerden kaynaklanan ilave büyümeyi müjdeliyor.
CAZİBE MERKEZLERİ: Ağustosta açıklanan 23 ili kapsayan özel teşvikler, bölgesel yatırımları hızlandırdı. Öyle ki yabancılar dâhil çok sayıda girişimci bu merkezler üzerinden ekonomik canlanma sürecine katılma yarışında...
NETİCE: Bizi yıkmayı başaramayan darbeci haydutlar, piyasayı öldüremeyen işgalciler, daha güçlü bir ekonomiye vesile oldular. Şimdi sıra bu ivmeyi sürdürebilmekte...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA