Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Demokratik açılım yerli turisti kaçırdı!..

Ekin Fuarcılık tarafından düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) her defasında beni heyecanlandırıyor. Bu yıl yine olan olmuş. Türkiye'den 47 il ve 200 ilçe fuara katılmış. Dünyanın her bölgesinden 60 ülke fuarda yerini almış.
Ülkeler ziyaretçi çekebilmek için yarışıyor. En az parayla en çok parayı kazanmak için kırk takla atılıyor.
EMİTT'te Doğu ve Güneydoğu şaha kalkmış. Van, bu yıl fuarın il sponsoru. Van kedisi fuarın sembolü. Ben, özellikle Kahramanmaraş ile Şanlıurfa'ya takıldım. Kahramanmaraş, "Medusa Mozaikleri" ile Germenicia Antik Kenti'ni anlatmaya çalışıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı nedense bu antik kenti koruma altına almamış. Anladığım kadarıyla Kahramanmaraş'ta antik kent yağması var. Dikkat!!!

***
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba yine işin başında. Fuara bizzat gelmiş. Kolay mı? Bu ilimizde 340 bin kişi günde 2 doların altında yaşıyor. Yoksul Şanlıurfa, aynı zamanda dünyanın en eski şehri! Marka kent olmak için yola çıkmış. Dünyanın en zengin insanlarını çekmek için yol arıyor. İmdadına Harvard Üniversitesi koşacak gibi. Çünkü Harvard, Şanlıurfa ile ilgili bir çalışma yapıyor.
Komik ama gerçek, Van, Şanlıurfa, Mardin ve diğer doğu illerini "demokratik açılım" vurmuş! Yerli turist illere uğramaz olmuş. Bu arada geçen yıl Dünya Turizm Örgütü uyardı. "2020'de turizmde destinasyon merkezleri öne çıkacak" dedi. Sanki "Batı Karadeniz Bölgesi" bu uyarıya göre hareket etmiş. "Özel destinasyon" yaratmış. Görmeye değer. Fuarı gezerken anladım ki; ülkede her il ve ilçe arayış içinde. Üretim ve istihdam yaratmak için çırpınıyor. Ülkenin doğusu- batısı fark etmiyor.
Türkiye kabuğuna sığmıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA