Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

"Gandi"nin hard diski...

Farklı bir yörüngeye oturan dış politika, tek başınalık görüntüsü veren iç siyaset, destek bekleyen iş dünyası!.. Acaba Kılıçdaroğlu, herkesin isteklerine yanıt verip, demokrasiye çokseslilik getirebilecek mi? Daha da önemlisi sol siyasetin beklediği lider mi? İktidarın önde gelen isimleri daha yolun başında kendisine başarı diledi.
İş dünyası ise sessiz kalmayı tercih etti. Kongrenin sonucunu bekliyor. Edindiğim izlenim şu: Destek açıklamaları, peş peşe, yağmur gibi gelecek...
İş dünyası değişim istiyor. Özellikle küreselleşmeyi doğru okuyacak, CHP'ye vizyon çizecek lider arıyor. Yaklaşık 8 yıldır sıcak paracılar AK Parti'yi alternatifsiz görüyordu; en büyük korkuları koalisyon hükümetiydi. Bugüne kadar CHP'ye soğuk bakan mali piyasalar henüz Kılıçdaroğlu için olumsuz bir yorum yapmadı.
Kılıçdaroğlu'nun beyin takımı dün gece Ankara'da bir araya geldi. Kurultayda yapılacak konuşmanın çerçevesi çizildi.
Bir ucu İsviçre'de olan takım hazır!..
"Gandi"nin hard diski Mehmet Zeki Gündüz... Bu isme dikkat!.. Gündüz, hem iktisatçı, hem de siyasetçi. Kılıçdaroğlu'ndan, ABD ile ilişkilere ve ekonomiye ilişkin bakışınıdetaylı bekliyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA