Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Hesap bozan hesap uzmanı!

CHP'nin politbüro üyelerinin ayaklanması kısa sürdü. CHP'nin "Gandi'si" diye anılan yoksulların sözcüsü, yolsuzlukların takipçisi Kemal Kılıçdaroğlu, güven veriyor, toplumu heyecanlandırıyor, popüler. Geniş kitlelerle bağ kurabilen tek isim. Halk, "Türkiye'de siyasetin ve ekonominin dili değişmeli" diyor.
Soyut konuşan, yüksek kavramları izah eden, öğretici sosyal demokrat Deniz Baykal yerine, belletici, basit ve yalın konuşan Kemal Kılıçdaroğlu gibi politikacılar istiyor.
CHP'nin politbürosu kararlıydı. Bir yandan Kılıçdaroğlu'na kılıç çektiler. Diğer taraftan "Anayasa Değişiklik Paketi" iptal olsun diye Anayasa Mahkemesi'ne gittiler

***
Ya referanduma gidilecek...
Ya da iptal veya kısmi iptal gelecek...
CHP, Anayasa değişikliği konusunda bekleneni veremedi. Ana muhalefetin aşırı beceriksizliği, baskı yiyen AK Parti iktidarını Anayasa Mahkemesi'nde üye bileşimini değiştirmeye itti. Meclis'e gidip oylamalara katılmayan, alternatif üretmeyen CHP, ta baştan Anayasa Mahkemesi'ne gideceğini ilan etti. Kendi beceriksizliğini Anayasa Mahkemesi ile gidermeye çalışıyor.
CHP'nin mecburen istifa eden lideri Baykal, Anayasa değişikliği sürecindeki tavrıyla demokratik işleyişi bozdu. Ana muhalefetin kendi içindeki güvensizlik, tavan yaptı. Nitekim bugün yaşananlar, o güvensizliği belgeliyor. Baykal'lı CHP siyaseti "tek bacaklı" hale getirdi. Tek partiyle demokrasilerde çözüm üretilmiyor.
"Gandi", Anayasa değişiklik sürecinde işin başında olsaydı bugün daha farklı bir tablo ortaya çıkar, paketin yükü Anayasa Mahkemesi'ne atılmazdı! "Sosyal demokratım!" diyen bir parti, böylesine önemli konuda görüş beyan eder, doğrularını anlatırdı. CHP, Anayasa Mahkemesi'nin bulunduğu Ahlatlıbel Mahallesi ile Meclis arasında dosya taşıyan kurye şirketine dönüşmezdi.

***
Kimse değişime karşı duramaz.
CHP'de esen rüzgâr fırtınaya dönüşüyor. Fırtınanın neyi alıp götüreceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ancak Kılıçdaroğlu seçildiği takdirde iktidar partisi de muhalefetle nihayet tanışacak. Çünkü AK Parti de artık hesap uzmanı Kılıçdaroğlu'nun "Yüzde 40 oyla iktidarız" açıklamasına odaklandı.
Demek ki, herkesin bir bildiği var...
Kılıçdaroğlu'nun da...
Zira salıyı beklemeden pazartesi "adayım" dedi, hesapları bozdu. Yine aynı hesaba göre gazete gazete dolaşıp manifestosunu açıkladı. Bakalım daha hangi hesaplar bozulacak! Kendi adıma, "Hesap bozan hesap uzmanına" başarılar diliyorum.
Biliyorum, sol artık çözüm üretecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA