Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Barzani niye gelemiyor?

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi Türkiye'ye davet ettik. Bu ayın ortasında gelecekti, gelemedi. Nedense ziyareti sürekli erteleniyor. Çoğu stratejist, "Sınır ötesine yapılan müdahale bitmeden Barzani'nin Türkiye'ye gelmesi zor" diyor. Türkiye ise Irak'ta yeni kurulacak koalisyon hükümetini bekliyor. Seçimlerden güçlü çıkan Şiilerin tavrı Türkiye için önemli.
Bazı Şii grupları Türkiye'ye karşı çoktan gardını aldı.
Halen Başbakan olan Maliki Türkiye'ye yakın!..

***

Sonuçta Türkiye yola devam ediyor. Irak'ta ekonomik kazanımlarını hayata geçirebilecek noktaya geldi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Çin Ulusal Petrol Şirketi ile beraber büyük bir petrol sahasını aldı. Birlikte petrol çıkartacaklar.
Günde 94 bin varil petrol çıkaran TPAO, bu sahayla birlikte günde 100 bin varil petrol çıkarmaya başlayacak. Halen tükettiğimiz petrolün yüzde 10'unu çıkartıyoruz. Bu sahayla birlikte oran yüzde 20'ye çıkacak.
Bu, petrolde bağımlılığın azalması demek.
Güzel haber!..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA