Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Hiç heveslenmeyin! 6.4 milyar Kasım Pırlant'ın değil

Varlık Barışı kapsamında 7.1 milyar liralık mal varlığı beyan eden ve Türkiye'ye 6.4 milyar lira getiren işadamı İzmirliler'in yakıştırdığı gibi Kasım Pırlant değil. Başkası... İsmini yazmayacağım. Kendisinin konuşmasını bekleyeceğim

Tatildeyim ama iş peşimi bırakmıyor... Cumartesi günü, Varlık Barışı kapsamında 6.4 milyar liralık varlığı belgeleriyle Maliye'ye gösteren, herkesin merak ettiği Meçhul Türk'ün kimliği ile ilgili bazı ipuçları vermiş, 55 yaşındaki İzmirli işadamının Ankara'da bir otelde kaldığını yazmıştım. Tüm İzmir ve Ankara işadamının peşine düşmüş. İzmirliler bu kimliği Kasım Pırlant'a yakıştırmış. Gazeteler de bunu haber yapmış.
Kimse heveslenmesin! Varlık Barışı kapsamında 7.1 milyar liralık mal varlığı beyan eden, Türkiye'ye 6.4 milyar lira getiren işadamı Kasım Pırlant değil. Başkası. İsmini yazmayacağım. Kendisinin konuşmasını bekleyeceğim.

Paranın bir kısmı hisse senedinde

Zaten Türkiye'de bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az kişi konuyu biliyor. İzmirli... Levanten, yıllardır yurtdışında yaşıyor. Türkiye'ye 6.4 milyar lira getirdi. Bu paranın bir kısmı nakit, bir kısmı ise hisse senedi. Portföyünde biri gıda, diğeri petrol devi dünya şirketlerin hisse senetleri var. Bunların nakde dönüştürülmesi gerekiyor. Ancak şu anda getirdiği hisseleri anında nakde çevirebilecek mekanizma yok. Ankara'da kalmasının sebebi de burada saklı.
Çünkü getirdiği paranın içindeki hisselerin nakde dönüşmesiyle ilgili sorunun çözümünü Ankara'da görüşüyor, konuşuyor. Türkiye'nin finans merkezi olması bu yüzden önem taşıyor. Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması, büyük kamu bankalarının merkezlerinin İstanbul'a taşıması İstanbul'da güvenlik evlerinin oluşması bu açıdan önemli. Kendisini uzun bir süre göremeyeceğiz çünkü görünmek, bilinmek istemiyor. Çok hassas. Ben kendisiyle görüşeceğimiz günü bekliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA