Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Terörü kadın yüreği bitirir!..

Bebektir, çocuktur, genç kızdır, annedir!.. Hepsi bizim kadınımızdır. Hangi yaşta olursa olsun kadınlarımızın yürekleri aynı duyguyla atar.
İddialıyım, örneği de var.
Bu terörü kadın yüreği bitirecek. Türkiye'deki terör için birebir örnek değil ama İngiltere'nin başına bela olan "IRA" terörü "anne yüreğiyle" bitti. Çünkü IRA'nın silah bırakma sürecini 5 kız kardeş hazırladı.
Nasıl mı? Gelin, hikâyeyi anlatalım:
İngiltere'de terörün kol gezdiği, İrlanda'nın başkenti Belfast'ta tartışmaların yoğunlaştığı yıllar. Bir barda kavga çıkar. 3 IRA militanı bir genci öldüresiye döverler. Genç ölür. Öldürenler de, ölen de İrlandalı ve Katolik'tir. Polis, soruşturmaya başlar. Cinayete tanık olanlar polise tek kelime söylemez. "Hiçbir şey görmedik, duymadık" derler. Ölen gencin 5 kız kardeşi, ölümü kabullenmez, cinayeti çözmek için korkusuzca yola çıkarlar. Hatta ABD Başkanı'nı bile ziyaret ederler. Mücadele öylesine büyür ki, sonunda IRA, 3 militanını mahkemeye teslim etmek zorunda kalır.
5 kız kardeş ise IRA'nın silah bırakma sürecini hazırlamış olur!..

***

Kadın her yerde aynı!..
Korkmuyor, yılmıyor acısını yüreğine gömüyor ve mücadeleye kaldığı yerden devam ediyor.
Dünyanın neresinde olursa olsun barışı, annelerin ve kız kardeşlerin sağduyusu sağlıyor. Türkiye'de de öyle. Terör için 26 yılda 300 milyar dolar harcadık. Binlerce insanımızı kaybettik. Köyleri boşalttık. Acıları çoğalttık. Fakat terörle mücadelede kadının üstleneceği rolü unuttuk.
Günlerdir MHP ile BDP'nin barış sürecine niye destek olmadığını tartışıp duruyoruz. Nüfusumuzun yarısı kadın, ama terörle mücadelede kadının rolünü konuşmuyoruz bile!.. Teröre karşı mücadele veren kadınlarımız da erkek diliyle konuşmaya bayılıyor. Nedense terörle mücadelede kadın duyarlılığı unutuluyor.
Eğer bu ülkede terör bitecekse kesinlikle silah bırakma sürecini Türk ve Kürt kadınları birlikte belirleyecek.
Az şey mi?

***

İki gün önceydi.
TOBB'un kayıtlarına göre 80 bin kadın girişimcinin çoğunu çatısı altında toplayan Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) "BİZ" dediği ofisinde girişimci kadınlarla teröre karşı neler yapılabileceğini konuştuk.
KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç, "Silahların susması için harekete geçtik" dedi. Onanç ve ekibi bu ay iki kez Ankara'da milletvekilleriyle bir araya gelmiş. AK Parti, CHP ve BDP'li kadın vekillerle yapılan toplantılarda ortak dil, "Birbirimize güvenmek için toplumsal diyalog şart" diye oluşturulmuş.
Doğu-batı ne fark eder, kadının birbirine dokunması yetiyor işte...
Kadının gücü bu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA