Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Fabrika mezarlığında bir dev!

Abbate markasını yaratan Ahmet Tayan, Öztay Tekstil'i kurduğunda devler liginde yarışacağını öngörmüyordu bile... O yıllarda "Türkiye hazır giyimde sıçrama yapacaksa, bu markalaşmayla olur" diyordu. Dediği oldu. "Abbate, erkek gömlek markası olarak birinciliğe oturdu. Öztay, yılda 7 milyon adet gömlek üretti, 500 bin adet ihraç etti.
Bazen küçük balık, büyük balığı yutuveriyor... Pazarda küçük markalar Abbate'yi yedi. Öztay, finansman darboğazına girdi. İcra ve iflaslarla boğuşmaya başlayınca, 2000'de Necmettin Erbakan'ın yeğeni, Mercek Holding'in sahibi Mahmut Rauf Çataklı'ya satılıverdi(!) Mercek Holding'in yolculuğu ise çetrefilli.

***

Necmettin Erbakan ile kardeşi Kemalettin Erbakan'ın yolları ayrılınca yeğen Çataklı, Mercek'i kurdu. Zamanla büyüdü. Bilecik, İstanbul Ümraniye ve Esenler'de, üretim yapan Öztay'ı bünyesine kattı. Ama bir türlü başarıyı yakalayamadı. Sürekli bankalar ve alacaklı şirketlerce alınan haciz kararlarıyla boğuştu. Oysa Abbate, 1995-2005 arasında kesintisiz İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer aldı. Şimdi tasfiye oldu ve ölü bir marka olarak fabrika mezarlığında yatıyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA