Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Komşu kadınlar korkutuyor!

Şimdi gelelim uzmanından İran izlenimlerine... İran, eğitime, bilime önem veriyor. O bilim ki, İran'ı ABD'nin hedefi yapıyor. Ali Osman Ulusoy eğitimdeki o hamleyi şöyle anlatıyor: "İran'da kadınların yüzde 66'sı, erkeklerin ise yüzde 33'ü eğitimli. Zaman içinde kadınlar İran'da ihtilal yapacak."
İran'la 2000'de 1.4 milyar dolar olan ticaretimiz şimdi 10 milyar dolar.
ABD'nin yaptırımları bankacılıkta, gümrüklerde ve ihracatta etkisini gösteriyor. Ulusoy, "6 ay öncesine kadar bir şey yoktu. 15 gündür bankalar arasında sıkıntı var" diyor. 100'e yakın Türk şirketi, İran'da faaliyet gösteriyor. Tahran'a otel yapmayı planlayan Yüksel İnşaat, Çukurova Holding ve Turkcell sorunlarını çözememiş.
İranlılar ise tarihi ve turistik kentlerimize akın ediyor. Geçen yıl 1 milyon 100 bin turist gelmişti. Bu yıl 1.5 milyon turist öngörülüyor.
Ancak, iki ülke arasındaki sıcaklığa rağmen İran, ülkeye giriş çıkış yapan kamyonlardan, TIR'lardan "yol vergisi" almakta ısrar ediyor. Türkiye ise verginin kalkmasını istiyor. Nafile!.. İran diyor ki: "Vergiyi biz koymadık, bu sizin akaryakıta uyguladığınız ÖTV'dir. Kaldırın ÖTV'yi, sorun bitsin!"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA