Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Nüfusumuz kadar ziyaretçisi var

Peki, İstanbul'da kaç AVM var? Güvenlik tedbirleri hangi seviyede? Bir AVM'ye bir yılda kaç milyon kişi giriyor? Eğer alışveriş yaparken başımıza bir şey gelirse sigorta devreye girer mi? Hepimizi ilgilendiren böylesine hassas bir konuyu hem Teknosa'nın Genel Müdürü, hem de Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane ile konuştuk.
İşte rakamlarla AVM'ler...
Türkiye'de toplam 270 AVM var. İstanbul'da sayıları 94.
Her AVM
kendisine ait özel güvenliği ile denetimi çok sıkı tutuyor. Küçük hırsızlıktan denetime kadar çok dikkatli davranıyorlar.
Haftada 300 ile 500 bin kişinin giriş yaptığı AVM'ler var. Teknosa'ya yılda 68 milyon tüketici giriyor. Neredeyse nüfusumuz kadar ziyaretçisi var.
AVM'ler her tür riske karşı sigortasını yaptırıyor. Sadece AVM değil, burada yer alan mağazaların mesuliyet, deprem, terör, hasar sigortaları gibi farklı sigorta poliçeleri bulunuyor.
Hiçbir olay olmasa bile çoğu alışveriş kredi ile yapıldığı için kredi veren kuruluşların ek poliçeleri var.
Açıklama böyle. Risk, şehirlerin her bir noktasında... AVM'ler sigorta poliçelerinin en etkin olduğu müesseseler, işi sıkı tutuyor. Bu tablo da sokakları daha güvensiz kılıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA