Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Şimdi kenetlenme zamanı

Terörün asıl hedefi insanları sindirmek.
Büyük şehirlerin en büyük korkusu ise insanların toplu bulunduğu yerler. Şehir şartları zaman güçlüğü çeken insanları alışveriş merkezlerine (AVM) çekiyor. 1990'lı yıllardan sonra başta İstanbul olmak üzere birçok şehrimizde AVM'ler mantar misali çoğaldı. Bu çoğalmaya cadde mağazacılığı ayak uyduramadı. Zor şartlara rağmen direnmeye devam ediyor.
Derken terör, AVM'lerin burnunun dibinde kendini gösterdi.
İstanbul'un ilk AVM'lerinden biri olan Akmerkez'in hemen yanı başındaki otobüs durağındaki patlama, AVM ve AVM çevresinde bulunmanın bir risk olduğunu insanların belleğine yerleştirdi. Aslında terörün hedefi de bu!..
O halde doğru seçenek hangisi?
Teröre yenik düşmek mi? Yoksa iç ve dış güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırmak mı?
Doğru seçenek elbette ikinci şık...
Siz, kapınızı sıkı tutarsanız, hırsız içeri girmez.

***

1970'li yıllarda Türkiye'de 'Kürt' söylemli 23 civarında terör örgütü vardı. KÖİP, KUK, Ala Rızgari bunların önde gelenleriydi. 23 örgüt demek, istihbarat birimlerinin 23 ayrı masa kurması demek. Ona göre uzman istihdam edecek.
Derken derin bir el, Diyarbakır'a bağlı Lice'nin Fis Köyü'nde PKK'nın temellerini attı. Devletin burslarıyla okuyan, İstanbul Hukuk ve Ankara Siyasal Bilgiler'e uzanan Abdullah Öcalan ve arkadaşları bu temelin liderliğini üstlendi.
Aradan geçen yıllarda 40 bine yakın asker, sivil, polis şehit oldu, dağa çıkan binlerce genç ise canından...
Gelinen noktaya bakın ki, kardeş kardeşi öldürüyor...
Yüzümüzü batıya döneceğimize karmaşanın hâkim olduğu Ortadoğu'ya çeviriyoruz ve buna da "demokratik özerklik" diyoruz.
***

Haksızlık yapmayalım. Ne AK Parti ne CHP Türkiye'nin bölünmesini istemez.
İsteyen ortada! Tehdit eden ortada! Seyreden ortada!
Hani Cumhuriyet savcılarımız?
Şunu anlatmak istiyoruz. Hem yurtiçinde hem de yurtdışındaki kötü niyetliler ülkeyi karıştırmak istiyor. Terör, insanları korkuturken ekonomimizi de çökertmeyi hedefliyor. Bir taşla iki kuş vurmaya çalışıyorlar. Dediğimiz gibi şimdi birbirimize kenetlenmenin, şüphelerimizi güvenlik kuvvetleriyle paylaşmanın, meydan okuyan terörizmin karşısına dikilmenin zamanı!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA