Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

İhracatta rekabet edemiyoruz

Yabancı yatırımcılar, peş peşe rapor açıklıyor. Hem reyting şirketleri, hem de yabancılar, "cari açığa" dikkat çekiyor.
Biz de, yakında İstanbul'da ofis açmaya hazırlanan S&P'un cari açık konusunda yaptığı değerlendirmeye önem veriyoruz. S&P diyor ki, "Sizin cari açığınız, ihracat parformansınızın düşüklüğünden kaynaklanıyor."
İhracatımızı, gelişmekte olan ülkelerle kıyasladığımızda düşük, ithalatımız ise çok yüksek. Bunun nedeni, ne yurtdışında yaşanan pazar sorunu, ne de talep yetersizliği!

***

Durum, Merkez Bankası'nın Ahmet Adnan Eken ile Gülbin Şahinbeyoğlu'na hazırlattığı "2010 Ödemeler Dengesi IV" raporunda da çok net ortaya konmuş. Kurdan ve krizlerden bağımsız, ihracatımızda yapısal sorunlar var. İhracatçımız, maliyet ve fiyat tutturamıyor.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), yarın Mersin'de mayıs ayı ihracat verilerini açıklayacak. Hep birlikte rekabet gücümüzün ihracatı taşımaya yetip yetmeyeceğini göreceğiz.
Demek ki, ihracata yeni model şart!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA