Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Aferin başkana!

Ege'nin iki yakası bir türlü başaramadı ama Karadeniz sonunda buluşmayı sağladı.
Karadeniz'in centilmeni Samsun, Yunanistan'ın incisi Kavala ile kardeş şehir oldu. Bu iki şehir ortak tarihe, ortak geçmişe sahip. Herkes birbiriyle akraba. 1924'te mübadelede 150 bin Batı Trakyalı Türk Samsun'a, bir o kadar Samsunlu Rum ise Kavala'ya gitti...
Bu değiş tokuş 87 yıl sonra iki şehri kardeş etti. Biz de bu yolculuğa tanık olduk.
Her şey 6 ay önce başladı.
Kaf Dağı'nın ardına ulaşmayı aklına koyan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz dedi ki: "1960'larda ekonomimiz tarıma, tütüne dayalıydı. Bugün tütünün, ayçiçeğinin, soyanın lafı bile edilmiyor. Artık ekonominin ağırlık merkezi hizmet sektörü. Samsun ekonomisine katkıda bulunacak unsurlardan biri olarak turizmi görüyoruz."

***

Samsun'un 600 binlik metropolitan nüfusu içinde Batı Trakya'dan gelen mübadiller var. Başkan Yılmaz, ortak kültürü olan bu insanlarla turizm potansiyeli yaratılabileceğini düşünüyor. Kavala'dan dönerken şunları anlattı: "Gider gitmez turizm acentelerini Kavala'ya göndereceğim. Amaç ayda bir otobüs dolusu insanı Samsun'a getirmek. Yunanistan'da kriz var. Bu nedenle Kavala'dan geleceklerin seyahat giderlerine belediye olarak katkıda bulunacağız."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA