Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Dâhi proje dâhi kadın

Fosil yakıtlar ortak evimiz dünyayı yok ediyor! Hepimiz dünya vatandaşı olmanın bilinciyle hareket etmeliyiz. Nurten Öztürk, Yeşil Yol projesini "Doğayı kirleten bir sektörüz. Karbon ayak izini hesaplattık. Araba kullanmayan bir kişi yılda beş, araba kullananlar ise yılda 17 ağaç dikmek zorunda. Ağaç dikerek yarattığımız kirliliği önlemeye çalışıyoruz" diye özeleştiri yaparak anlatıyor. Dahice!..
Sekiz yıl önce başlayan projeyle 500 bin ağaç dikilmiş, 3 milyon dolar harcanmış.
Opet'in projelerinin bir özelliği var. Her proje, diğer projeyi tamamlıyor. 1.5 milyon dolar harcanan ve kentten köye dönüşü cazip hale getiren bir proje olan "Örnek Köyler" böyle. Her köyün kendi özelliğini öne çıkarmayı hedefleyen Örnek Köy, Mardin Dara köyü ile başlamış, G. Antep Yesemek ile sürmüş. Bolu Pazar, Kekova Üçağız derken şimdi Isparta İncesu ve Manisa Dağkale köyü ile devam edecek.
Proje projeyi doğurur mu? Doğuruyor. "Örnek Köy", "Tarihe Saygı" projesinin anası olmuş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA