Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Sürümsüz ekim

Geçen hafta 40'ıncı yıl kutlamaları çerçevesinde sohbet ettiğimiz Doruk Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, "Birleşmiş Milletler'e göre 5-10 yıl içinde buğday üretimi tüketimi karşılamayacak. Dünya nüfusu sürekli artıyor, yoksul ülkelerde açlık artacak" dedi.
Gençer, ömrünü 40 yılını yaşam ve beslenme kalitesine adamış. Babasından devraldığı un değirmenini, insan beslenmesinin temelini oluşturan tahıl ve tahıl ürünlerinde fark yaratan bir iş modeline çevirmiş. 21 yıl önce Uno markasıyla ekmek pazarına girmiş. 2005'te Türkiye'nin en büyük un ihracatçısı olmuş. 2008'de Komşufırın zincirini kurmuş.
Bugün 2 bin 500 çalışanı, buğdayda 1 milyon ton iş hacmi, 25 bin ton sertifikalı tohum üretimiyle tarım ve hayvancılıkta "Beraberce yaratalım" adı verilen modelle, özel sektör eliyle, toprak sahibi köylüleri buluşturuyor.
Eflani ve Muş'ta start verilmiş bile.
Doruk, "sürümsüz ekim" yapacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA