Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Kim hangi takımda?

Efsaneler Filipinler İçin Oynadı (18.11.2013) başlıklı habere Mustafa Kabahel adlı okurumuz itiraz etti. Haberde Filipinler'deki afetzedelere destek amacıyla düzenlenen bir dostluk maçından söz ediliyor ve Alman takımının başında Christoph Daum'un bulunduğu belirtiliyordu. Okurumuzun da haklı olarak belirttiği gibi Daum, Alman takımının değil, Ümit Kayıhan'la birlikte Türk takımının başındaydı. Almanların teknik direktörü Felix Magath'dı.
Kabahel'in bir itirazı da maçın yapılış gerekçesine... Filipinler için değil Almanya'da bulunan ve çocuklar için yararlı çalışmalar yapan bir kuruluş adına yapıldığını söylüyor. Okurumuz kısmen haklı. Maç, 'Çocuklar İçin Bir Kalp' kampanyası çerçevesinde yapılmış. Elde edilen gelirin bir kısmı Filipinler'deki çocuklara gönderilecek; kalanı Almanya'daki ve Türkiye'deki kimsesiz çocuklar yararına harcanacak.
Platini Etkisi mi başlıklı spor haberinde (21.11.2013) "Fransa 2010 Dünya Kupası Play-Off'unda da Kuzey İrlanda ile 1-1 berabere kalarak vize almıştı," şeklinde bir cümle var. Hakan Kahraman adlı okurumuzun uyarısıyla farkına vardık. Doğrusu 'Kuzey İrlanda' değil, 'İrlanda Cumhuriyeti' olacak.
14.11.2013 tarihli SABAH Akdeniz'de yayımlanan Gazipaşa'ya TKB'den Başarı Ödülü başlıklı haberde TKB'nin açılımı olan Tarihi Kentler Birliği'nin düzenlediği yarışmaya 400 belediyenin katıldığı belirtilmiş. Deniz Meşeli adlı okurumuz uyarmış: "Yarışmaya katılan değil, TKB'ye üye belediyelerin sayısı 400'dür. Yarışmaya katılanlar, ödül alanlar kadardır."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA