Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Yalanlanmış haber

a Haber istihbarat muhabiri Süleyman Dinçer "Bir yanlış haberi sizinle paylaşmak istiyorum" diye başlamış yazısına.
Özetle... Bir haber SABAH'ta ve sabah.com.tr'de iki farklı şekilde yer almış. Haberin SABAH'ta yer alan hali daha doğru ve güncel; sabah.com. tr'de yer alan hali, bir gün sonra girilmiş olmasına rağmen bayat, yalanlanmış ve bir başka kaynaktan alınmış.
Konu ekonomik kriz yaşayan komşumuz Yunanistan'la ilgili. Stelyo Berberakis, 27.11.2013 tarihli yazısının Dünya Sağlık Örgütü'nden Skandal başlıklı bölümünde şöyle demiş: "Tüm dünya medyasının dün Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) alıntı yaparak verdiği 'Yunanistan'da insanların ekonomik kriz yüzünden kendilerine HIV enjekte ederek devletten para yardımı aldığı' şeklindeki haberin doğru olmadığı ortaya çıktı. DSÖ Sözcüsü Martin Donoghoe, 'Bizim editoryal hatamız' diyerek özür diledi."
Aynı gün, yani Berberakis'in bu yazısından 10 saat kadar sonra sabah.com.tr'ye Yunanistan'da Parasızlık AİDS'e Bile Muhtaç Etti başlıklı bir haber girilmiş. Başlıktan da anlaşılabileceği gibi, web editörlerinin bu haberin yalanlandığından haberleri yok. Berberakis'in haberini okumamışlar ve onun belirttiği hataya düşmüş olan bir başka gazetenin hazırladığı dosyayı olduğu gibi alıp kullanmışlar. Üstelik spotta eroin ve intihar kelimelerinin de geçtiği ajitatif göndermeler yapılmış.

Gazeteyle çelişmemeli

Gazeteler günlük olarak basılırken, web siteleri anlık olarak değişiyor. Basılı gazete ile web sitesinin haber giriş sayıları birbirinden çok farklı. Bu yüzden sabah.com. tr, basılı gazetenin içeriğini kullanmanın yanında; güncelliğini ve canlılığını koruyabilmek için kendine has içerik de üretmek zorunda. Ama bunu yaparken hızlı ve doğru olmalı; en önemlisi SABAH'la çelişen haberler koymamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA