Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Haftanın notları

Geçen hafta yayımlanan 'Azrail Beni Unuttu' (26.04.2014) haberinde 179 yaşında olduğu iddia edilen Hindistanlı Mahastha Murasi'nin Yaşayan En Yaşlı İnsan olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiği yazılmıştı. Guinness Rekorlar Kitabı'na sordum. Jamie Clark kendi kayıtlarına göre Yaşayan En Yaşlı İnsan'ın 5 Mart 1898'de Japonya'da doğan Misa Okawa olduğunu belirtti. Düzeltiyorum.

24.08.2013 tarihinde yayımlanan Amerika Türk Yönetmeni Alkışlıyor haberine Theatre Roscious'dan bir eleştiri geldi. Habere göre Amerikalı şair Langston Hughes'ün 'Sorunlu Kadın' şiirinden etkilenen Fulya Diner adlı Türk yönetmen 'HerSheMe' adlı bir oyun kaleme almış; oyun, Hollywood Fringe Görsel Sanatlar Festivali'nde tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Theatre Roscious'dan gelen mesaj şöyle: "Fulya Diner oyunumuza son birkaç hafta konuk yönetmen olarak harika katkılar yapmış olsa da HerSheMe adlı oyunun yaratıcıları Memory Willis ve Constance Strickland'dir. Haberinizde tiyatromuzun ve onların adlarının belirtilmemesinden büyük hayal kırıklığı duyduk."

Resul Beşikçi: "Lice'de Askeri Helikoptere Ateş Açıldı (sabah.com.tr, 29.04.2014) haberinde kullandığınız fotoğraf Türk değil Suriye askeri helikopteri."

Timuçin Ersan: "Sizden ricam televizyon sayfanıza TRT Belgesel, TRT HD, TV 2, Kanaltürk, Bloomberg gibi kanalları da eklemeniz."

Ali Güngör: "Bazı haberlerin birinci sayfadaki spotu iç sayfadaki haberden daha geniş oluyor. Bir de aynı fotoğraf allanıp pullanıp tekrar tekrar kullanılıyor. Mesela Karadayı ile ilgili haberde Sabah 1. sayfa, Günaydın 1. sayfa ve iç sayfada aynı fotoğraf kullanılmış. Kadın koltukta oturuyor. İlk fotoğrafta çiçekler silinmiş. İkinci fotoğrafta çiçekler geri gelmiş. Üçüncü fotoğraf 45 derece eğilmiş. Başka fotoğraf yok muydu?"

Yunus Tuncer: "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Başladı (27.04.2014) haberinde 'Bisiklet turunun Alanya'da başladığını yazmışsınız. Oysa tur Gazipaşa'da başladı. Gazipaşa, Alanya'nın bir beldesi değil, tıpkı Alanya gibi Antalya'nın bir ilçesi."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA