Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Okurdan kısa kısa

Cem Gökcan: "Sanırım bilmedikleri yabancı kelimeleri uydurma alışkanlığı var arkadaşların. 'Heir Force One'ın İçi İlk Kez Görüntülendi' diye başlık atmışlar. Doğrusu Air Force One olacak. Ayrıca Air Force One ABD Başkanlık uçağıdır; İngiltere prensinin uçağı değil."
Fırat Şentürk: "Ey Musa Ayakkabılarını Çıkar haberinizdeki ayetlerin mealleri doğru değil. Tamamen uydurma. Lütfen kontrol edin, vebali büyük!"
NOT:
Okurumuzun sözünü ettiği haberin başlığı Bunları Yapmadan Gerçek Mutluluğu Yakalayamazsınız. Yazar İrfan Çelebi'nin aynı adı taşıyan kitabından yapılan alıntılar sabah.com. tr'de yayınlanmış. Metinde ayetlerin mealleri (anlamları) değil, o ayetlerden çıkarılabilecek ders ve mesajlara yer verilmiş. Bu açıdan bir sorun yok ama yanlış anlaşılmalara neden olmamak için mesajlardan önce ayetlerin mealleri verilseydi daha doğru olurdu.
Hakan Özdemir: "Yıllardır sitenizi takip eden bir okurunuzum. Fakat bugünkü ana sayfanızdaki Sevgili Değiliz, Sadece Birlikte Olduk şeklindeki başlığı çok gereksiz gördüm. Zaten çok eski olan bu haberin muhatabı şu an evli ve çocuklu olan bir insan. Ne kendisini ne de eşini tanırım fakat kendimi onların yerine koyduğumda çok rahatsız oldum ve ilk kez size bu yazıyı yazma ihtiyacını hissettim. Birçok insan Sabah'ı düzeyli bir gazete olduğu için takip ediyor. Lütfen biraz daha dikkat!"
NOT:
Eski haberleri kırpıp galeri yapma alışkanlığını artık terk etmemiz gerekiyor. İnsanların 'unutulma hakkı' vardır ve haberler güncel olmalıdır.
Çiçek S.: "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na Füze Saldırısı başlığını görünce şaşırdım. Meğer olay Yemen'de olmuş. Böyle başlık atılır mı yahu?"
NOT:
İnternet editörlerinin 'ilgi çekici başlık bulma' ile 'okuru kandırmama' arasındaki ince çizgiye daha çok riayet etmeleri gerekiyor. Okurlarımız 'Basketbolcu'nun Şortu Düştü, Pon Pon Kızların Ağzı Açık Kaldı', 'Adam Önündeki Kadına Yaklaştı ve...' gibi yanıltıcı ve erotik göndermeler içeren başlıklardan rahatsız. Üstelik kimi haberlerde içerik ile başlık arasında uyumsuzluk var. 'İşte Ünlülerin Diyetisyeninin Ölüm Nedeni' haberinde 'ölüm nedeni' yok mesela. Ayrıca 'Okulda Filistinliler Teröristtir Ödevi' haberinde Türkiye'deki ilkokul öğrencilerinin fotoğrafı kullanılmış. Oysa olay bir Avrupa ülkesinde geçiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA