Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Okurdan kısa kısa

Murat Kütükde adlı okurumuz uyardı. 22 Haziran tarihli gazetenin 2. sayfasında aktör Johnny Depp'ten "Karayip Korsanları serisinin efsane karakteri John Sparrow" şeklinde söz edilmiş. Doğrusu Jack Sparrow olacaktı. Önceki hafta da bir yönetmen ile oyuncunun karıştırıldığına şahit olmuştuk. İsimler konusunda daha hassas olmakta yarar var. Metin Elifli'nin şikayetini de buraya ekleyelim: "İstanbul'da AVM İnşaatında Göçük başlıklı haberinizde geçen Bosna Bulvarı İçerenköy'de değil, Üsküdar'da."
Hassas olmamız gereken bir diğer konu resimler. Yine bir ikinci sayfa haberi... Ressam Ahmet Güneştekin, kendi tablosunu taklit ettiği iddiasıyla ressam Neşe İkbal Şen'i mahkemeye vermiş. Haberde iki ressamın da tablosuna yer verilmiş ama Güneştekin'in resmi Şen'in; Şen'in resmi Güneştekin'in tablosunun altına koyulmuş. Editörümüz kendisini bilirkişi yerine koyup tabloların benzerliğini mi ispatlamaya çalışıyor acaba?
Benzer bir hata sabah. com.tr'deki Zaman Tüneli köşesinde yapılmış. Burak Gökbulut adlı okurumuz farkına varmış. 2. Mahmud Öldü yazısında Sultan Abdülmecid'in fotoğrafı kullanılmış.
Yazım hatalarının çokluğu bir gazetenin okunma zevkini azaltır. Ankara'dan emekli bir gazeteci ve sadık bir Sabah okuru olan Adil bey aradı. Kendisiyle bir süre gazetede rastladığı yazım hataları üzerine konuştuk. Şimdilik buraya tek tek yazmak istemiyorum ama editörlerimizin redaksiyon konusuna daha çok önem vermeleri şart.
sabah.com.tr'nin abartılı manşetleri bazen okurlarımızı kızdırıyor. 'HDP'li Üç Vekilden Yemin Şoku!' üst başlığı ve 'HDP'li Üç Vekil Yemin Etmeyecek' başlığı ile verilen haber bunlardan biri. Zannedersiniz ki yeni bir yemin krizi ile karşı karşıyayız. Oysa ikisi cenazesi olduğu biri de ameliyat olduğu için katılamamış yemin törenine. Başka partilerden de katılamayan vekiller var. Katıldıkları ilk oturumda yemin ediyorlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA