Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Eceliyle ölmek

Ünlü Diyetisyen Eceliyle Ölmüş. Sabah, Yelda Kahvecioğlu'nun Adli Tıp raporu haberine (07.8.2015) bu başlığı uygun görmüş. Gazetenin eski bir yazarından 'ünlü diyetisyen' diyerek söz etmesi tuhaf ama biz esas olarak 'ecel' konusuna odaklanacağız.
Gazete haberlerinde 'eceliyle ölmek' genelde 'adli takip gerektirmeyen' ölümler için kullanılıyor. Dini hassasiyeti yüksek okurlarımız bu kullanım biçimine itiraz ediyorlar. Buna göre: "Ecel, ölüm anı demektir. Kişinin ömrü ve öleceği zaman yaratıcı tarafından belirlenmiştir. Ölüm sebebi ne olursa olsun kişi eceli geldiği için ölmüş olur."
Bu kullanımda bir kasıt aramak doğru olmaz. 'Eceliyle ölmek' artık halk dilinde de yaygınlaşmış ve bir 'galat' haline gelmiş durumda. Yine de Sabah editörlerinin, okurlarımızın hassasiyetine saygı göstermelerinde yarar var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA