Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

MHP İstanbul'da yeni demokratik yöntem

Zaman zaman İstanbul siyasetine yön veren örgütlere dikkat çekiyoruz. Bazen sıcak bir gelişmeye, bazen partilerin yeni bir atağına, bazen de parti içi muhalefete yer veriyoruz.
Geçtiğimiz hafta MHP İstanbul İl Örgütü içindeki gruplaşmalara değindik.
Yaklaşık bir yıl önce gerçekleşen İl Kongresi'nden sonra İstanbul örgütünde yeni bir yapılanma kadar, küskünlerin varlığına da dikkat çektik.
İl Başkanı İhsan Barutçu, o camianın nabzını iyi tutan bir siyasetçi. Barutçu, kongre sonrası durumu şöyle değerlendiriyor: "İstanbul'un MHP açısından da birçok şehre göre çok daha dinamik ve demokratik bir yapısı var. Camiamız içinde yetişmiş tecrübeli ve çok kıymetli insanlarla kongrede yarıştık. Delegemizin tercihi ile il başkanlığına getirildik. Olayı doğru okuyamazsak kongre süreciyle ilgili farklı yorumlar geliştirilebilir. Çünkü biz sadece kongreyi hedefleyerek bir yarış içinde olmadık."

Yeni demokrasi yöntemi

Barutçu'dan bu hedefini biraz daha açmasını istedik.
Barutçu önce, kongre sonrası herkesi kucaklamaya çalıştığını söyledi. Sonra bir yıllık il başkanlığı döneminde uygulamaya koyduğu yeni bir yöntemi anlattı: "Biz kongre sonrası hiçbir partide olmayan yeni bir uygulama başlattık. Parti içi demokrasi açısından önemli bir adımdır bu. İl yönetiminde zaman zaman değişiklik yaptık. Partili arkadaşlarımızın aktif görev almalarını kongreden kongreye bırakmadık."

Biz küs olamayız

"MHP içi küskünler" konusunu da gündeme getirdik. Barutçu, "Küskünleri kazanmak için bir çabanız var mı?" sorumuza şöyle yanıt verdi. "Siyasette sadece başarıyı hedefleyerek başarıda ben varsam, siyasete devam ederim, başarısız olursam tavır alırım gibi bir anlayış bizde yoktur. Her siyasi hareketin içinde farklı düşünceler oluşabilir ama biz birbirimize küs olamayız...
Farklı düşüncelerin, farklı yorumların olması siyaset açısından önemli bir kazançtır. Tek seslilik demokrasinin de doğasına aykırıdır. Tek seslilik bir de katı bir dayatmanın yansımasıdır.
Bu da günümüz Türkiye'sinde kabullenilemeyecek bir şeydir. Dolayısıyla küskünlüğü kabul etmiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA