Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Şehirler de kardeş olur...

Sık sık duyarız şu şehir, bu şehirle kardeş oldu diye. İnsanların kardeşlik ilişkilerinin nasıl olduğunu biliyoruz ama, şu şehirlerin kardeşliği nasıl olur? Merak ettik ve araştırdık.
Bu alanda en büyük isim kuşkusuz İstanbul... İstanbul'un tam 27 kardeş şehri var. İşte İstanbul'un kardeş şehirleri:
Rio De Janeiro-Brezilya, Shimonoseki- Japonya, Lahor-Pakistan, Jahor-Bahru Malezya, Cidde-Suudi Arabistan, Houston-A.B.D, Kahire-Mısır, Şanghay-Çin, St. Petersburg-Rusya, Rabat-Fas, Merv-Türkmenistan, Barselona-İspanya, Dubai-Birleşik Arap Emirlikleri, Köln-Almanya, Saraybosna-Bosna-Hersek, Odessa-Ukrayna, Oş-Kırgızistan, Amman-Ürdün, Durres-Arnavutluk, Almati-Kazakistan, Jakarta-Endonezya, Filibe-Bulgaristan, Köstence-Romanya, Hartum-Sudan, Pusan-Kore, Kazan-Tataristan ve Üsküp-Makedonya...
Dünya şehri İstanbul'a bu yeter mi? Yetmez tabi... 14 şehirle İşbirliği Protokolü ve iki şehirle de İyiniyet Protokolü imzalanmış. Dahası var, yaklaşık 20 şehir 'protokol imzalamak için' sırada bekliyor. Peki 'ne oluyor?' derseniz, ona da bir cevap bulduk. Öncelikle iki kardeş şehrin yönetimleri ve hemşehrileri arasındaki yakınlaşma ve dostluğu geliştirmek gerekiyor. Ardından çeşitli konularda işbirliği yapmak, kültürel, ekonomik ve bilimsel bağlantılar kurmak ve şehirlerin birbirlerinin deneyiminden yararlanması gerekiyor.
Bunlar kuşkusuz güzel şeyler. Ancak, acaba bu şehir halkları arasında özel bir ilişki ağı kurulamaz mı? Örneğin, Büyükşehir Belediyesi İstanbullular'dan bir grubu kardeş bir şehre götürse, fena mı olur?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA