Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Çizgilerini kaybeden şehir

İstanbul'un sorunları bitmez... Kötü yapılaşma, yetersiz alt yapı, depreme dayanaksız evler, çirkin sokaklar, görüntü kirliliğine mahkum caddeler, yetersiz otoparklar, bitmeyen ulaşım sorunu... Daha da sayabiliriz.
Özellikle şu ulaşım problemine dikkat çekmek istiyorum. İstanbul'un bir çok temel sorunuyla birlikte ele alınması gereken ve çözümü pahalı bir sorun. Ama şu anda yapılacak hiç mi bir şey yok? Örneğin trafiğin akışını kolaylaştıran çizgiler.
Öyle büyük paralar gerektirmeyen, küçük bir çabayla halledilecek bir konu neden önemsenmez, anlaşılır gibi değil. Başta ana arterler olmak üzere İstanbul'un önemli caddelerinde trafiği yönlendiren bu çizgiler ne yazık ki yok. Yaya geçitleri belirsiz.
Dünyanın çağdaş kentelerinin trafiğini, polisler değil, trafik çizgileri yönlendiriyor. Oysa İstanbul'da durum hiç de böyle değil. En işlek caddeden, E-5'e hangisine bakarsanız bakın, ya çizgiler silik, ya da hiç yok. İşte bir kaç örnek:
Dolmabahçe-Karaköy arası.
Vatan Caddesi. Kadıköy Rıhtım Caddesi.
Levent - Barbaros Bulvarı.
Zeytinburnu Olivium önü.
Eminünü Meydanı.
Liste böylece uzayıp gidebilir. Ama merak ettiğim bir konu var. İstanbul'u yönetenler acaba bu şehirde dolaşmıyorlar mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA