Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Alkol ölçülüyor, ya uyuşturucu?

Türkiye, trafik kazaları sıralamasında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri...
Azaltılması konusunda ise çok ciddi bir çabanın harcandığını söyleyemeyiz. Ancak hiçbir şey yapılmıyor da değil.
Örneğin trafik kontrolleri. Bazen polis otosunun varlığı bile hız yapma konusunda caydırıcı olabiliyor. Bu nedenle trafik polisinin özellikle kent içinde alkol kontrolü yapması da benzer bir etki yaratıyor... İstanbul'un bir çok bölgesinde zaman zaman tanık oluyoruz bu kontrollere...
Geçtiğimiz gün Eski Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Arif Verimli ile konuşmamız sırasında ilginç bir noktaya dikkat çekti: " Bu kontrollerde uyuşturucu ölçümü yapılıyor mu?"... Gerçekten ilginç bir nokta. Polis açıklamalarında bile uyuşturucu kullananların sayısında son yıllarda önemli artışlar olduğu söyleniyor, rakamlar da bunu gösteriyor. Bu durumda, İstanbul sokaklarında ciddi bir tehlike yok mu? Çünkü, araba kullanan insanların alkol aldığı ölçülüyor ama uyuşturucu aldığında ne yapıldığını, doğrusu ne duyduk, ne de gördük.
Biz de bu soruyu, önce alkol kontrolü yapan bir trafik ekibine sorduk. Polis memuru yapılmadığını söyledi ve ekledi: " Biz adamı gözünden anlarız. " Bu cevap bizi ikna etmeyince en yetkili isme başvurduk. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah' a... Cerrah'ın cevabı da kısa oldu: " Evet böyle bir ölçüm yapılmıyor ve böyle bir alet de bildiğim kadarıyla yok. Olursa iyi olur. "
Doç. Dr. Arif Verimli'nin bu önemli noktaya dikkat çekmesi sizce de ilginç değil mi? Verimli, böyle bir çalışmanın yapıldığından da söz etti ama ayrıntı vermedi.
Bekleyip göreceğiz...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA