Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Hisarcıklıoğlu, cevap hakkını Stockholm'de aradı

Stockholm'de Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi toplantısı yapıldı. O toplantıya Türkiye adına Devlet Bakanı Egemen Bağış, İsveç adına da mevkidaşı Cecila Malmström katıldı. Ama toplantının asıl tarafları sivil toplum örgütleriydi. Başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hak-İş Başkanı Salim Uslu olmak üzere Türk-İş'ten Ziraat Odaları'na kadar yaklaşık 12 milyon insanı temsil eden örgüt temsilcileri vardı. Beni şaşırtan ise ilk kez yurtdışında yaşadığım "cevap hakkı" olayıydı. Daha toplantının yapıldığı otele adım atar atmaz karşılaştığım TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu şöyle diyordu:
"Bu kadar olur işte, sizi Türkiye'de ararken burada buldum."
"Hayırdır Başkan" dememe kalmadan, Hisarcıklıoğlu cebinden çıkardığı konuşma metnini göstererek anlatmaya başladı:
"Demokratik açılımla ilgili STK'ların sustuğunu yazdınız. İşte belgesi; daha bir yıl önce yapılması gerekenlerin yol haritasını anlatmışız..."
Araya girip, "Evet ama şimdi susuyorsunuz?" demeye çalışıyorum...
Başkan Hisarcıklıoğlu devam ediyor:
"Yeni Anayasa yapılması gerektiğini de o zaman söyledik. Şimdi sustuğumuzu söylüyorsun, bir ara konuştuk da ne oldu? Herkes bir adım geri atsın dedik, 'Size mi kaldı' dediler..."
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun cevabını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA