Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sarıgül'le Şener neden buluştu?

Başbakan Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun ön plana çıkması siyaseti biraz daha bloklaştırdı. Önümüzdeki seçimde MHP bile zorlanacak görünüyor. Bu bloklaşma asıl siyasette yer kapmaya çalışan siyasi aktörlerin hesabını da alt üst etti. Hesabı alt üst olanların başında da Mustafa Sarıgül geliyor.
26 Haziran'da parti kuracağını açıkladı ama genel başkan olacağını açıklamadı. Hâlâ kapıyı açık tutuyor. Ama sadece onun değil, Numan Kurtulmuş'un da, Abdüllatif Şener'in de, DP içinde siyaset yapan Mesut Yılmaz'ın da hatta beklenti yaratıp yaratıp bir türlü siyasete dönemeyen Tansu Çiller'in de hesabı bozuldu.
Peki, hesabı bozulanlar şimdi nasıl bir hesap içinde? Hızlı harekete geçen iki isim var; Sarıgül ve Şener… Bir iki gün önce bu ikili gizli ve özel bir yemekte bir araya geldiler. Aslında daha önce yakın çevreleri böyle bir yoklama yapmıştı ama bu kadar hızlı gelişeceği öngörülmemişti.
Kulislerde konuşulanlara göre bu ikili gelişmeleri bir süre izleyecek ve o gelişmelere göre ortak bir hareket geliştirecekler. İlginçtir ikisi de seçime girecek biçimde neredeyse 81 ilde örgütlemeyi tamamlamış durumda ama durumları iyi değil. Çünkü ortada dört başı mamur örgütler var ama oy verecek "millet" yok. İşte Sarıgül'le Abdüllatif Şener'i kara kara düşündüren ve onları bir araya getiren de bu.
Tabii yeni siyasi aktörlerin hesabı bu kadarla sınırlı değil… Onlar yeni isimlerin bir araya geldiği yeni bir siyasi platformun da peşindeler.
Mesela Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, şu anda DP içinde olan Mehmet Ali Bayar ve CHP'nin tartışmalı ismi Gürsel Tekin gibi isimler bir araya gelse ne olur?
Hayal kurmadan siyaset olmaz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA