Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

DP'de 'Soylu' sendromu

Referandum, sadece muhalefetin CHP cephesinde değil, MHP, BDP ve DP cephesinde de ayrışmaya yol açtı.
O partilerde yer alıp "evet" diyenlerin bir kısmı susarken, bir kısmı da açık açık ortaya çıkıp kampanya bile başlattı. Onlardan biri de eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu...
Soylu, İzmir Tire'den başlattığı "Demokrasi Buluşmaları" gezisini Manisa, Balıkesir, Konya ve Mersin'le devam ettiriyor.
Peki, Soylu partisinin "hayır" tavrına rağmen neden böyle bir kampanya başlattı?
Soylu, sorunun cevabını Mersin Mut'ta yaptığı şu konuşmayla veriyor:
"Hayır cephesinde yer alanlar ve milletimizin sağduyusunu istismar etmeye çalışanlar 28 Şubat sürecinde de, asker postalından iktidar postu çıkarırken de kol kolaydı. Demokrasiye suikast düzenlenirken de hep birlikte yardım ve yataklık yaptılar. Bunların demokrasi sicili bozuktur. Milletin iktidarı post modern darbeyle aşağı çekilirken kim destek vermiş iyi bakılsın. Mesut Yılmaz, Ecevit, Cindoruk hükümeti kurdu. Baykal, destek verdi, MHP de çekimser görünüp üç milletvekiliyle kabul oyu verdirtti. Hepsi demokrasi ve millet iradesine karşı işlenen suçun, suç ortaklarıdır. Bugün 'hayır' diyerek onlarla birlikte olmak, benim içi onursuzluktur. Evet demek de namus borcumdur."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA