Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Karayolları bunu görmüyor mu?

Anadolu'nun neresine giderseniz gidin, duble yolları görmek mümkün. Şehirler eskisi gibi birbirine uzak değil. Ancak son 4-5 yıldır zaman zaman geçtiğim İstanbul'u İzmir ve Bodrum'a bağlayan yol, ne yazık ki bir türlü bitmiyor. Yıllardır çalışmalar sürüyor. Kuşkusuz bu tür uzun ve işlek yollar kısa sürede bitmeyebilir. Ancak hiç olmazsa turizm trafiğinin yoğunlaştığı temmuzağustos aylarında bu çalışmalar daha disiplin altına alınamaz mı?
Bir süre önce Bursa-Balıkesir arasında inanılmaz bir trafiğe rastladım. Niçin beklediğimizi bilmeden saatlerce bekledik. Yol kenarında bekleyen bir trafik polisine sordum: Çok normalmiş gibi cevap verdi; "Karayolları çalışması var..."
Nihayet o çalışmanın yapıldığı yere ulaştık. Ne yapılıyordu biliyor musunuz? Yol şeritleri çekiliyordu. Temmuz sıcağında ve öğlen saatlerinde iki tarafta da kilometrelerce kuyruk oluşturacak şey, trafik çizgileri... Yazık... Bu yol İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi Türkiye'nin en çok tatil yapan kentlerini Ege'ye bağlıyor. Bu yolda böyle plansız programsız iş yapmak resmen tatilcilere çile çektirmektir. Geceler çuvala mı girdi?
İstanbul'un E-5 trafiğini hatırlatan bu tür tıkanmalara o yol üzerinde başka yerlerde de rastladık. Karayolları Genel Müdürü'nün bunu anlaması için o yollardan geçmesi mi gerekiyor?
Bayındırlık Bakan Mustafa Demir'in ne düşündüğünü merak ediyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA