Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Biz konjonktür partisi değiliz'

Siyasetin kutuplaşması küçük partilerin sesinin çıkmasını zora sokuyor. Buna rağmen "farklı bir siyaset" diye yola çıkan Has Parti lideri Numan Kurtulmuş yoluna devam ediyor. Saadet Partisi'nden ayrıldıktan sonra nasıl bir yol izleyeceği merak edilen Kurtulmuş gelinen noktayı şöyle değerlendiriyor:
"3-5 ayda bu noktaya gelmemiz büyük bir şey. Biz konjonktür partisi değiliz. Hem üslup hem yöntem hem muhteva itibarıyla yeni bir siyaset yoluna ihtiyaç var. Yeni Türkiye'yi kuracak, reformlar konusunda cesur bir partiye ihtiyaç var, bu parti Has Parti'dir."
Kurtulmuş
şu an üstlendikleri rolü çok önemsiyor ve geleceğin "Yeni Türkiye"sinde var olacaklarını şu sözlerle anlatıyor:
"Artık siyaseti kimlikler üzerinden yürütmenin zamanı geçti. Sağ-sol, Kürt-Türk, Alevi-Sünni bunlar geride kaldı. Bu yaklaşımın halkı farklı kampların içine hapsetmekten başka bir anlamı yok. Bir diyoruz ki ortak noktamız, artık özgürlük, eşitlik, hakkaniyet, adalet ve Türkiye'de hakça paylaşımı esas alan bir ekonomik sistem. Kısa bir süre içinde toplumda beklediğimizin üstünde bir ilgi gördük. Fikrimiz var, millette de bu fikrin karşılığı var."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA