Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Urfa'nın "akil insanları"

Önceki gün Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Tutumlu köyünde aşiretlerin barışına tanık oldum. Tabii bu sadece iki aşiretin arazi kavgası değildi. Siyasi boyutu da olan bir arazi meselesiydi. Tam da bu nedenle bu sorunun barışla noktalanması bölgeyi derinden etkileyecek bir çabaydı. Bu yüzden "barışın kalıcı" kılınması barışın gerçekleşmesi kadar önemliydi.
Bunun için de, bugünlerde siyasetin de gündeminde olan "akil insanlar" meselesi öne çıkıyor. Şanlıurfa'da gerçekleşen barış olayına başta Çalışma Bakanı Faruk Çelik olmak üzere birçok insanın katkısı oldu. Ama hem gerçekleşmesinde hem de sürdürülmesinde rol oynayan belki birkaç isim daha vardı. Ben onlardan sadece işadamı olduğunu öğrendiğim birini tanıdım; Mehmet Fevzi Siverek. Sürecin her alanında ciddi çaba harcadığına ve "Akil İnsanların" ne kadar önemli rol oynadığına tanık oldum. Kutluyorum ve benzer başka sorunların çözümüne de katkı sunmasını bekliyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA