Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Yasak Şehir

Pekin, dünyanın en kadim şehirlerinden biri... Şehri hissetmek, yaşamak bir iki günde olacak gibi değil. Bu nedenle tam bir "turist" yaklaşımıyla önce "Yasak Şehir"e sonra da Çin Seddi'nin en turistik bölümüne gittik.
Oralara giderken de biraz olsun Pekin'i gördük. Pekin, en azından benim hafızamda bir "doğu şehri" olarak yer etmiş bir şehirdi.
Ama öyle değil, Pekin tipik bir Batılı şehri gibi... Ve çok temiz.. En azından gördüğümüz yerler çok temiz ve düzenliydi. Tabii eğer "Yasak Şehir" olmasaydı eski Çin mimarisine rastlamak da zordu.
Yasak Şehir de gerçekten şehir ama... Burası hükümdarların yaşadığı yer. Bizim Topkapı Sarayı gibi... Ama büyüklük açısından kıyaslanamaz. Yazarlar Beşir Ayvazoğlu, Canan Tan, İskender Pala ve Gazeteci Melih Altınok'la gezdik. Rehberimiz Kerem Saraçoğlu mekân ve yaşayanlara ilişkin verdiği her rakamı ister istemez Osmanlı dönemiyle kıyasladık. O kadar büyük bir alan ki gez gez bitmiyor. Beşir Ayvazoğlu durumu şöyle özetledi: "Osmanlı mekân açısından çok mütevazıymış..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA