Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Partilerin 'yeni' aday adayları

7 Haziran seçimlerinin önemi nedeniyle siyasete yoğun ilgi de, başvuranların niteliği de dikkat çekiyor. Bu, siyasetin önem kazandığının işareti. Geçmişte siyasete girmeyi aklından geçirmeyen çok sayıda insan bu kez aday adaylığı için başvurdu.
Bu her parti için geçerli. Bazı partiler kabul etmese de bu seçimler, "Yeni Türkiye"nin ilk seçimi olacak. Kısaca siyaset itibar kazandığı için bu kez siyasete değer katmak isteyenler daha ön planda. Dikkatimi çeken birkaçını sıralayacağım.
İstanbul'da AK Parti 1. Bölge'de, farklı toplum kesimleriyle ilişkisi olan eski il yöneticisi Kemal Akar, İstanbul'daki Rum, Ermeni ve Yahudi cemaatiyle sıcak ilişkileri olan eski Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, Fatma Varank ve Hulusi Şentürk dikkat çekiyor.
2. Bölge'de bilinenler dışında öne çıkan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başmüşaviri Ali Sarıkaya, eski il yöneticileri Haydar Ali Yıldız ve Abdullah Güler. 3. Bölge'de ise Halis Kahriman, Yavuz Değirmenci, Celal Babayiğit, Füsun Kümet, Halis Dalkılıç ve Alpay Tarhan var.
CHP, İstanbul 1. Bölge'de Gamze İlgezdi, Onursal Adıgüzel ve Süleyman Bayraktutan, 2. Bölge'de Yavuz Gökalp, Didem Engin, Gül Yüksel ve Hikmet Yıldız.
3. Bölge'de ise, Adem Çeken, Erhan Bozan ve Recep Karakoç. MHP ve HDP'deki yeni isimleri de sonraki yazılarda ele alacağız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA