Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

AHaber'ime dokunma

Her seçim sonrası, haber kanallarına ceza yağması artık vaka-i adiye'den oldu. RTÜK ve YSK dediğimiz bürokratik kurumlar hiç sektirmiyor. Seçim biter bitmez harekete geçiyor ve sansür gibi cezaları yağdırıyor.
Özellikle AHaber'e çok sayıda ceza verilmesi tesadüf değil. Geçen dönem, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığımız röportaj bile bu cezalardan nasibini aldı. Nedeni de bildiğimiz klasik partilere eşit davranma gerekçesi. Özel bir TV'ye kamu televizyonu muamelesi yapmak, ancak bizdeki bürokratın aklına gelebilir.
Daha önce de yazdım, bu sonuca yasalardan çok o bürokratik zihniyet yol açıyor. Tabii işin içinde bir de "paralel çete"nin uzantıları var. İşin çığırından çıkmasının bir nedeni de bu. RTÜK'te TV yayınlarını izleyen uzmanlar, istediği TV için rapor tutup, istemediğine tutmuyor. Raporlar YSK'ya gidiyor. YSK da, "özeldi, kamuydu" demeden basıyor cezayı. Artık bu sansürcü zihniyete bir son vermenin zamanı geldi. Yeni hükümetin ilk işlerinden biri bu olmalı.
Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, saygılar sunuyorum...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA